Η νέα κουζίνα
Η νέα κουζίνα
ISBN code or BARCODE:
163092
€15.00
€12.00
Save 20%
Tax included
Νόστιμη, υγιεινή, οικονομική: 250 συνταγές για το νέο ελληνικό τραπέζι
Απλοποιήστε τη ζωή σας, μαγειρεύοντας καθημερινά υγιεινά, φτηνά, εύκολα και γρήγορα για έναν, για δύο, για την οικογένεια ή για όλη την παρέα.
Η ελληνική κουζίνα είναι η πιο πλούσια σε γεύσεις, κουζίνα της Μεσογείου. Είναι συγχρόνως και η πιο απλή. Λίγα, φρέσκα, αγνά υλικά δίνουν χίλιους συνδυασμούς γεύσης κι άλλες τόσες συνταγές γεμάτες φαντασία, επινοημένες από γενιές γυναικών που δημιούργησαν πάρα πολλά με πολύ λίγα!
Τα βασικά υλικά που δίνουν την ταυτότητα στα περισσότερα ελληνικά πιάτα είναι το ελαιόλαδο, το λεμόνι, η ρίγανη, ο μαϊντανός, το τυρί φέτα, οι ελιές, η ντομάτα και το φρεσκοζυμωμένο ψωμί από σιτάρι. Από μόνα τους αποτελούν ένα πλήρες γεύμα.
Προσθέτοντας φρέσκα λαχανικά και φρούτα που το εύκρατο κλίμα μας παρέχει σε αφθονία, χόρτα, αρωματικά βότανα και μυρωδικά που ξεπροβάλλουν από τις αμμουδιές ως τα βραχώδη βουνά, οι συνδυασμοί των λαδερών πιάτων της ελληνικής κουζίνας είναι άπειροι, με μοναδικά βασικά υλικά το μεράκι και τη φαντασία.
Με γνώμονα τη νοστιμιά, τη δημιουργία και την ποικιλία στο τραπέζι, οι ελληνίδες νοικοκυρές υπήρξαν πάντα ευρηματικές, δημιουργώντας γευστικές απολαύσεις με τα πιο απλά υλικά και συχνά με περισσεύματα, φροντίζοντας να υπάρχει πάντα ένα καλοστρωμένο τραπέζι για όλη την οικογένεια ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς που πέρασε η χώρα μας. Η οικονομία σε πρώτες ύλες και σε πηγές ενέργειας, απαραίτητη σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν επηρεάζει θετικά μόνο το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας αλλά είναι απαραίτητη τόσο για τη φύση όσο και για το οικοσύστημα ολόκληρου του πλανήτη. Ένα λιτό γεύμα δεν είναι απαραίτητα ένα φτωχό γεύμα. Με έξυπνες ιδέες και φρέσκα υλικά, η κάθε συνταγή μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μοναδικό τόοο σε παρουσίαση όσο και σε θρεπτική αξία φαγητό.
Στο πνεύμα της οικονομίας αλλά και της σωστής διατροφής, μειώστε τις ποσότητες κρέατος που καταναλώνετε μέσα στην εβδομάδα και εισάγετε νέες πρωτότυπες γεύσεις, βασισμένες σε γνωστές αγαπημένες, όπως όσπρια, δημητριακά και ζυμαρικά. Το π
- Εκδόσεις
- Alba
- Έτος Έκδοσης
- 2011
- Σελίδες
- 144
- Εξώφυλλο
- Μαλακό εξώφυλλο
- Γλώσσα
- ελληνικά
- Συγγραφέας
- Αλεξιάδου Βέφα
- Συγγραφέας
- Αλεξιάδου Αλεξία