Η Conway Stewart είναι βρετανική εταιρεία εργαλείων γραφής που ιδρύθηκε το 1905. Έχει ιδιαίτερα πλούσια ιστορία στην παραγωγή στυλογράφων υψηλής ποιότητας και αισθητικής που είναι γνωστοί για την κατασκευαστική τους αρτιότητα & τα κομψά τους σχέδια

Από τις πιο εμβληματικές σειρές της εταιρείας είναι η σειρά “Churchill”, η οποία πήρε το όνομά της από τον Βρετανό πρωθυπουργό Winston Churchill και έχει χαρακτηριστικό σχήμα τορπίλης.

Οι πένες της Conway Stewart είναι ιδιαίτερα περιζήτητες από τους λάτρεις της γραφής οι οποίοι τις κατατάσσουν ανάμεσα στα καλύτερα εργαλεία γραφής στον κόσμο. Η μάρκα έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου «καλύτερη πένα της χρονιάς» στο London Pen Show, το 2018.

Αν και η Conway Stewart έκλεισε το 2014, το 2016 μια ομάδα ανθρώπων με πάθος για την εκλεπτυσμένη γραφή και την ιστορία της εμβληματικής εταιρείας, την αναβίωσε και πλέον η Conway Stewart αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εταιρείες στον κόσμο της εκλεπτυσμένης γραφής.

Τα νέα της μοντέλα, που φυσικά διατηρούν τον παραδοσιακό σχεδιασμό, είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ρητίνη και διαθέτουν εκπληκτική γραφή χάρη στην εξαιρετική μύτη 18 καρατιών η οποία μάλιστα διατίθεται και σε πρωτόγνωρα πάχη γραφής όπως πχ Medium-Italic , Fine-Italic και βοηθούν το χρήστη να ανακαλύψει νέες πτυχές του γραφικού του χαρακτήρα. Αξιοσημείωτες, δε, είναι και οι ειδικές εκδόσεις τους που είναι αφιερωμένες σε εξέχουσες προσωπικότητες της Μεγάλης Βρετανίας.

back to top