Pelikan Souveran M605 Green-White (2021)

Ομολογουμένως δεν αναμέναμε από την -κατά κανόνα- συντηρητική βαυαρική εταιρεία από το Ανόβερο να τολμήσει τόσο πολύ χρωματικά και να παρουσιάσει την συγκεκριμένη απόχρωση, καθώς μολονότι το πράσινο χρώμα αποτελεί σήμα κατατεθέν της, δεν είχε στο παρελθόν μεταβάλλει τη χρωματική του σύσταση.

Πριν δω την μοναδική αυτή πένα της Pelikan δια ζώσης, όταν δηλαδή παρατήρησα τις pre-release φωτογραφίες της, είχα τις εξής επιφυλάξεις. Πρώτον, το πόσο θα ξεχώριζε σε σχέση με το κλασσικό πράσινο της εταιρείας και δεύτερον αναρωτιόμουν για το πως θα ήταν το πράσινο χρώμα συνδυασμένο με τα επιπαλλαδιωμένα trims.

Η πραγματικότητα όμως απεδείχθη καλύτερη των προσδοκιών μου.

Το πράσινο χρώμα της πένας είναι εντελώς διαφοροποιημένο, με ανοιχτότερη και φωτεινότερη απόχρωση σε αντίθεση με την σκούρα επιβλητική πράσινη & σμαραγδένια χρωματική ναυαρχίδα (Black Green), ενώ στη φωτεινότητα του στυλογράφου συνεπικουρεί η λευκή λάκκα στη ρητίνη του καπακιού και του πιστονιού και φυσικά τα επιπαλλαδιωμένα trims, στοιχεία που δομούν ένα σαγηνευτικό και απαστράπτον σύνολο που αποπνέει νεανικότητα και συνάμα ανεπιτήδευτη κομψότητα.

Σχετικά με τη γραφή της και την αίσθησή της στο χέρι, συνοδεύει τον θρύλο της σειράς m600/m605 που θέλει τον συγκεκριμένο τύπο πένας να είναι εξαιρετικά βολικός, παρέχοντας αψεγάδιαστη, βελούδινη γραφή με απρόσκοπτη ροή μελανιού και παράλληλα ίσως το μόνο μέγεθος στελέχους της Pelikan, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο "Posted", όσο και "Unposted" χάρη στο μέσο μήκος του που ανέρχεται στα 12,3 εκ.

Η πένα διαθέτει μύτη 14 καρατίων με διαθέσιμα πάχη γραφής EF,F,M,B , ενώ προσφέρεται σε ειδικό κουτί το οποίο κατά μήκος "δένει" με πράσινη κορδέλα- αντιστοίχου χρώματος με την πένα- ενώ διαθέτει μαγνητικό κλείσιμο και "θελκτική" εμφάνιση.

back to top