Ένας Buceneer ήταν ένας πειρατής που έκανε επιδρομές σε ισπανικά πλοία και οικισμούς κατά μήκος της Καραϊβικής και των ακτών του Ειρηνικού της Νότιας Αμερικής στο δεύτερο μισό του 17ου αιώνα. Αλλά μην ανησυχείτε! Η ισπανική εταιρεία Bookaneer είναι εντελώς ακίνδυνη. Απλώς δανείζεται κλασικούς τίτλους βιβλίων, μετατρέποντάς τους σε γοητευτικά τετράδια.

Είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό χαρτί και ραμμένα με κόκκινη κλωστή επιτρέποντας στο βιβλίο να ανοίξει εντελώς επίπεδα. Το εξώφυλλο και η «έκπληξη» στην εσωτερική σελίδα περιέχουν όμορφες εικονογραφήσεις εμπνευσμένες από το πρωτότυπο βιβλίo· ένα σχέδιο, ένα απόσπασμα, ένα πορτρέτο. Η σύνοψη στο οπισθόφυλλο έχει αναφορές από το ομότιτλο συγγραφικό έργο!

Τα Bookaneer δεν είναι βιβλία. Ωστόσο εχουν ήδη τίτλο, συγγραφέα και λέξεις. Και πολλές πολλές κενές σελίδες (εκτός από μία). Σκοπός τους είναι να αποτελέσουν καταφύγιο στην πολύβουη καθημερινότητα και να σας εμπνεύσουν να τα γεμίσετε με τις σκέψεις & τις ζωγραφιές σας. Ίσως με τη συνοδεία ενός φλιτζανιού καφέ…

back to top