Νέα Pelikan M200 Golden Beryl

Από το 2015, η Pelikan εγκαθίδρυσε μια ετήσια «παράδοση», με το να δημιουργεί εργαλεία γραφής τα οποία ταιριάζουν με τα «μελάνια της χρονιάς» τα οποία παράγει κάθε χρόνο. Και ενώ περιμέναμε με αγωνία και προσμονή την ιστορική εταιρεία από το Ανόβερο να μας ανακοινώσει την νέα της κυκλοφορία από τον Αύγουστο, όπως συνηθίζει άλλωστε, είδαμε τον Σεπτέμβριο να παρέρχεται και την Pelikan να μην παρουσιάζει τίποτα. Υποθέσαμε ότι ίσως είχε ανασταλεί η παραγωγή λόγω πανδημίας και προβλημάτων λόγω δυσκολιών στην εύρεση πρώτων υλών και απογοητευτήκαμε προς στιγμήν.

Όμως, για καλή μας τύχη, αρχές Οκτωβρίου, η Pelikan ανακοίνωσε την κυκλοφορία αυτής της υπέροχης M200, αφήνοντας ενεούς όλους εμάς τους λάτρεις της εκλεπτυσμένης γραφής που είχαμε προεξοφλήσει ότι δεν θα δούμε νέα πένα από την αγαπημένη μας εταιρεία για το τέλος του 2021. Φανταζόμασταν δε, ότι η νέα M200 θα έχει έντονο και ζωντανό σχεδιασμό, λόγω του μελανιού που την συνοδεύει, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα είναι demonstrator ! Και εδώ έρχεται η μεγάλη έκπληξη. Ως γνωστόν το Golden Beryl αποτελεί το πρώτο shimmering μελάνι της εταιρείας και επομένως και η αντίστοιχη πένα θα έπρεπε να έχει ένα κοινό. !Η σειρά Golden Beryl κατα παράταξη !

Εκ πρώτης όψεως, ιδίως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η πένα φαίνεται σαν μια απλή και κλασσική demonstrator. Κοιτώντας τη προσεκτικά θα έλεγε κανείς πως είναι μια διάφανη πένα που όμως κάποιος τη γέμισε με shimmering ink και τα σωματίδια της λάμψης πλημμύρισαν τη διάφανη ρητίνη και τη γέμισαν με σπιρτάδα και φως. Σαν ένα ωραίο, αυθόρμητο και πολύ καλοσχεδιασμένο «ατύχημα» που εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή με την ιδιαιτερότητά του. Το παιχνίδι όμως αρχίζει όταν κάποιος τη γεμίσει με μελάνι ! Τότε το σπινθιρίζον σώμα της M200 Golden Beryl γίνεται ένα με το χρώμα του μελανιού και το αποτέλεσμα είναι πάντα απροσδόκητο. Έτσι ο χρήστης της σε κάθε νέο χρώμα που θα δοκιμάζει θα έχει και μια νέα πένα έτοιμη να αποτυπώσει τις σκέψεις του, υπό το αισιόδοξο πρίσμα της λάμψης της νέας M200.

Οι χρυσές "λάμψεις" που στολίζουν τη ρητίνη της M200 προσδίδουν μια γιορτινή νότα αισιοδοξίας !

Σχετικά με τη γραφή, νομίζω πως είναι πλέον γνωστή η αξιοπιστία και η ποιότητα της μύτης της M200 σε όλα τα πάχη γραφής της , η οποία διέπεται με μια ιδέα ευκαμψίας.

Η πένα διατίθεται επίσης και με συλλεκτική συσκευασία μαζί με το μελάνι και αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση δώρου για τις ημέρες των εορτών.

Ανακαλύψτε όλη τη σειρά εργαλείων γραφής Golden Beryl εδώ !

back to top